Zijwind

Fietsenwinkel in Amsterdam, Noord-Holland
+31206737026
Beoordelingen: 39 | Over het algemeen oordeel: Slecht
Excellect
14
Goed
0
Gemiddeld
0
Slecht
4
Akelig
21
1 image 2 image
dinsdag 09:00-18:00
donderdag 09:00-18:00
maandag Gesloten
vrijdag 09:00-18:00
woensdag 09:00-18:00
zaterdag 10:00-17:00
zondag Gesloten

Scheldestraat 5, 1078 GD Amsterdam, Nederland

Beoordelingen

Ronald Vries de

Eerste keer bij deze fietsenmakers geweest. Warm onthaal en vakkundig geholpen. Mooie Batavus tweede hands gekocht. Niets was te veel. Hulpvaardig bij afstellen etc. Leuke gesprekken.
Dit wordt mijn nieuwe fietsenmaker. Aanrader!
Fred L-K

Don’t go their for your own safety! My father and I serviced our bikes (2) for a total of €500.-, after a week I noticed that the front wheel axle was missing!! This also damaged my lighting which was included in the service too, simply a scam. During the same month the screws coming from my new center lock also included in the service of the bike fell on the ground... speechless

Also managed by very unfriendly people. I surely need to contain my anger, but my best advice is stay far away from this expensive joke.
f. holop

if you love bikes, you'll be in good hands here.
LCS vdB

Ik ben niet iemand die snel een slechte review schrijft, maar na het zien van de andere reviews toch ook even mijn verhaal hier. Tijdens het fietsen schoot m’n wiel opeens een stuk opzij, waardoor het tegen de zijkant van de wielkast aanliep. Mevrouw bij Zijwind wist na een paar seconden gekeken te hebben meteen te vertellen dat de as kapot was, die moest worden vervangen en de fiets achtergelaten. Kosten: 65 euro en de fiets anderhalve dag kwijt. Hier schrok ik van, wilde nog even over dat grote bedrag nadenken en evt een second opinion. Heel blij dat ik dat heb gedaan, want bij de fietsenmaker een paar 100 meter verderop in de Scheldestraat werd de fiets gewoon voor de deur omgedraaid, de bouten van de as even flink aangedraaid (zaten wat los, de oorzaak), en kon ik binnen een minuut weer wegfietsen. Gratis. Alles gaat nu gewoon weer prima.

Ik vind het echt bizar dat iemand meteen een dure suggestie doet, zonder eerst andere, snellere en goedkopere opties te proberen. Niet klantvriendelijk. Mensen zijn niet gek, en om als fietsenmaker leken zo geld uit de zak proberen te kloppen zal je zaak uiteindelijk geen goed doen. Dus voor iedereen: doe jezelf een lol en loop een paar 100 meter verder naar Bikeshop 66 waar je wel fatsoenlijk en snel wordt geholpen.
RODRIGO FARIZ NAMUR

If you need to fix something they don’t let you know the price in advance. They expect you to leave the bike with them and then charge you whatever they want. They don’t even provide you with a price range. It seems that they don’t know what they do.
Marietta d Bruïnee

AL jaren kom ik bij ZIJwind, in vreemde situatie met nare schade hebben ze me enorme korting gegeven, dat getuigde van sociale bewogenheid. Altijd goede reparaties en al drie fitsen bij hen gekocht voor mezelf en familie
Adrienne Kleywegt

Ik kom al meer dan 30 jaar bij Zijwind. ik heb er al mijn fietsen gekocht en ze denken goed met me mee. ze geven goede adviezen en zijn supervriendelijk.
Aanbevolen! Adrienne Kleywegt
Sanne Mes

Vriendin van mij is vandaag ronduit belachelijk behandeld in deze winkel. Kwam voor een scheur in haar band. Mevrouw in de winkel begon een betoog over hoe haar fiets te oud en lelijk was en dat dat 'echt niet kon'. Voor een winkel in nota bene het repareren van fietsen is dit vrij bijzonder te noemen. Je zou denken dat ze die oude fiets 'die echt niet kon' met liefde voor haar zouden repareren, niks is minder waar. Doe jezelf een plezier en ga hier niet heen. Service kennen ze hier niet...
inspiration ja

Zeer onvriendelijk personeel. Lijkt wel selfservice en geen er wordt geen enkele moeite gedaan om aandacht te schenken aan de klant. Keer op keer. Ga hier niet heen.
Lesly

Ook mijn ervaring is zeer onvriendelijk personeel, tenzij er geld valt te verdienen! Tweedehands fietsen in zeer slechte staat. En elk woord is teveel gevraagd! Tevens erg duur voor een fiets reparatie. Het straalt er vanaf dat ze geen zin hebben in klanten maar er wel aan willen verdienen. Hier nooit meer, alleen al door de arrogante houding!
Julie Overberg

Terrible service. Not friendly and charge the earth. I've been here on different occasions and have always been very disappointed. Don't go here! Go down the street to Bike Shop 66.
E vanroo

Pakketjes doen ze “erbij” maar je merkt aan alles dat ze dit een vreselijke baan ernaast vinden en zijn niet klantvriendelijk of behulpzaam
Laurens

1 ster is al teveel. Totaal geen service en nog slechtere kwaliteit! Na een aanrijding mijn gehele achterwiel laten vervangen (€150!). Na 2 maanden, twee spaken kapot, geen garantie, terwijl ik daarvoor 2 jaar heb gefietst zonder 1 kapotte spaak. Toch hier laten maken: 54 euro!!! Waardeloos, ik raad je aan ergens anders heen te gaan!
Jeroen Van der linden

Niet gastvriendelijk en erg duur
Solange Lalji

Totaal geen service, zure mensen, ben maar naar de fietsenwinkel iets verder in de staat gegaan. Bleuggggghhh slechte ervaring. Snap niet dat mensen hun fiets bij jullie zouden willen kopen. Jammer! Want twee vrouwen die een shop runnen zou ik altijd steunen, maar je moet ook wel een beetje normaal gedrag vertonen!
Lennart de Vries

Ik vermoed dat er een verband is tussen de extreem uiteenlopende waarderingen en met welke van de twee dames je het eerst contact hebt.
Een van beiden is inderdaad wat stuurs. Ik ken dat, ik heb dat zelf ook... Ik kom hier nu al jaren, en intussen snappen we elkaar prima :)
Verder heb ik weinig te klagen, dus ik zit in het positieve kamp. Als er iets aan mijn fiets stuk is, komt het ook regelmatig voor dat ze suggereren om het met een tie-wrap op te lossen, in plaats van er een peperdure oplossing voor aan te dragen.
Michael Suroyo

Don't put your step inside! Extremely rude expensive shop. No service at all.
Isa

Onaardig en mensenschuw. De dames zullen best goed zijn in het maken van fietsen, voor het runnen van een 'echte' winkel en klantcontact hebben ze nul, maar dan ook nul kwaliteiten. Na 3 pogingen geef ik het op en schrijf voor het eerst van mijn leven zo'n slechte review en bazuin het rond aan mijn buurtgenoten:

Ga niet (meer)!

Ik koop de nieuwe fiets voor mijn zoon wel ergens anders.
Mupje Dingemans

Zeer argwanende vrouwen, totaal niet service gericht of van extra advies voorzien. Alles lijkt gericht op geld en zorgen dat ik extra dingen koop/vraag.
Reintje Gianotten

Fijne winkel, waar je als klant centraal staat. Het voelt alsof je klant bent bij een dealer - zoals in de autowereld. Kleine dingetjes lossen de dames direct op, meestal zonder iets in rekening te brengen. Voor grote reparaties nemen ze weinig tijd, maar dan nog krijg je op verzoek een fiets te leen om de dag mee door te komen. Topzaak.
Hester Aalberts

Excellente service van twee vakvrouwen. Vaste adres van mijn hele gezin. Toppers.
Patrick de Jong

Ouderwetse kwaliteitswinkel, de 2 eigenaressen van deze zaak hebben, buiten klantvriendelijkheid, kennis én verstand van fietsen, ook de nodige ervaring en expertise om de klanten naar alle tevredenheid te bedienen.
Daarnaast staat ook de aftersales bij hun hoog in het vaandel. Kortom, een eersteklas vakwinkel met alleen A-segment fietsen!
Annemijn Albers

Onzettend onaardig personeel, werden niet eens normaal begroet en uiterst chagrijnig weggestuurd. Zeker geen aanrader
Salome Wazir Daftari

Met een kinderfiets langs geweest. Van tevoren gaven ze aan 50 Euro te berekenen. Geëindigd met een rekening van 75 Euro. Schandelijk
Judyta Niedbalska

Rude and expensive
Maurits Van der Does

Not helpful at all.
Jan Geijer

Dure en slechte service. Fiets beschadigd teruggekregen (voorlicht gebarsten en kettingkast mist onderdeel), maar nemen geen verantwoordelijkheid. Beschuldigt mij van liegen. Fiets zou al beschadigd zijn bij aanleveren. Nagevraagd bij mijn reguliere fietsenmaker, die bevestigt dat kettingkast zeker compleet was. Reparatie (vervangen van achterband binnen en buiten) slordig uitgevoerd, voor te veel geld. Hele onklantvriendelijke houding vanaf moment dat rekeing betaald is. Jammer dat dit de eerste zaak was die in tegenkwam met mijn lekke band, volgende keer loop ik met liefde verder om hier geen zaken te hoeven doen. Zonde want mevrouw lijkt wel verstand van fietsen te hebben.
Samir Achbab (Samir)

Waar-de-loos. Binnenband laten vervangen voor 25 euro. Met de fiets aan de hand 20 meter verder in het rek gezet. De volgende dag bleek mijn band weer leeg. Teruggegaan. Kreeg als optie om de buiten- en binnenband te laten vervangen voor 27,50. Wilde aanvankelijk akkoord gaan, maar vroeg uit nieuwsgierigheid wel hoeveel het gekost zou hebben als het in één keer gedaan zou zijn. Nou, toen kreeg ik ze over me heen hoor. Zij bleven een zeer geagiteerde toon aanhouden ondanks dat ik rustig bleef. Als het even kan zou ik deze zaak beter vermijden, tenzij je chagrijnige fietsenmakers niet erg vindt.
Harry Davies

Came back on street view to find this bike shop.

Said good morning to the patron, no reply just a grunt hello. Ran a flat on my bike was in pretty dire situation. Refused to assist me just said 'look with your eyes' for a pump and went back to her work.

Rude obnoxious woman. If you don't like tourists don't run a bike shop in Amsterdam. Got stuck high and dry with a flat tyre. AVOID
Fran B

Top quality bikes & brands. Run by honest, good people. They know a lot about bikes & won't put you wrong. I bought a Batavus bike from Zijwind on Scheldestrast and it is the best.
Don Klinkenberg

Betrouwbaar, verstand van zaken, nemen de tijd om uit te leggen, en geven de ruimte om na te denken. Ik kom er al ruim 15 jaar, en ook na mijn verhuizing naar het centrum blijf ik hier terugkomen.
titus muizelaar

Heb er nu een aantal fietsen gekocht. Het feit, dat ik zeg 'een aantal' (ook voor kennissen van me) zegt genoeg. Prima vakvrouwen, aangename sfeer in de zaak en uitstekende service!
Simone FATIMA DE CARVALHO

Als ik minder dan 1 ster kon geven deed ik dat. Heb mijn fiets van de week een binnenband laten wisselen maar dat is niet gebeurd terwijl ze wel 25 euro ervoor hebben gevraagd. Er is een naam toch voor zulke praktijken, begint met een : o. Hier kom ik nooit meer terug en raad niemand aan. Very bad don't go there they charge money while they don't do anything.
Richard Molenschot

Uitstekende service, zeer behulpvaardig en verstand van zaken. Snap de 1-sterren reviews niet zo goed.
Martine Lunsingh Scheurleer

Geweldig aardig en goed. Ik begrijp echt niets van die negatieve berichten...
Sophie Dobber

Ik was mijn fiets 3 dagen kwijt voor een kleine reparatie en de kosten vielen tegen. Geen aanrader voor reparaties.
Brenno de Hond

kwam binnen om informatie over een elektrische fiets maar werd bij de deur al op een nogal onbeschofte wijze weer naar buiten gestuurd nog voordat ik wat gezegd had, omdat ik een hond bij me had waartegen hun keffer begon te blaffen.
Nicolette Nol

Bijzonder hulpvaardig en goede kennis van zaken.
Teun ter Welle

Ze zijn zeker niet goedkoop en daarnaast verschrikkelijk chagrijnig. Ik zie echt totaal geen reden om hier vaker te komen.

Laat een beoordeling achter voor Zijwind


Nuttige Links