Home > Fietsenwinkel in Amsterdam, Noord-Holland > Fietsenwinkel.nl | Amsterdam Beoordeling

Fietsenwinkel.nl | Amsterdam

Fietsenwinkel in Amsterdam, Noord-Holland
+31205061700
Beoordelingen: 85 | Over het algemeen oordeel: Slecht
Excellect
8
Goed
3
Gemiddeld
2
Slecht
7
Akelig
65
1 image 2 image 3 image 4 image 5 image 6 image 7 image
dinsdag 10:00-18:00
donderdag 10:00-18:00
maandag Gesloten
vrijdag 10:00-18:00
woensdag 10:00-18:00
zaterdag 10:00-17:00
zondag 10:00-17:00

Overtoom 8, 1054 HH Amsterdam, Nederland

Beoordelingen

boudewijn bos

SLECHT!!!!!

Ik heb een fiets besteld die na een maand al kuren had, ik had de fiets laten repareren en het werkte na 2 weken al weer niet. Na een halfjaar/ jaar met een kapotte fiets te zitten besloot ik weer een reparatie aan te vragen. Het account waarmee ik de fiets heb gekocht bestaat niet meer op hun website. Hierdoor kan ik niet eens een tweede reparatie afspraak maken.
Sjoerd Veenstra

In het kort : Ondanks het met 2 maanden verlopen van mijn garantie , uit coulance een nieuwe Bosch accu met winkelwaarde van rond de 600 euro , vergoed gekregen , omdat die van mij stuk was en niet meer laadde ! Top service , hartelijk dank ! MVG sjrd
Petra Bakker

De winkel is zeer slecht bereikbaar. En helaas een slechte fiets met constant problemen.
Mai Kandeel

Great shop and excellent service
Diana Broekhuijsen

Heb een beetje dubbel gevoel bij deze winkel. De keuze aan fietsen is enorm, de hulp is ook goed. De afhandeling is helaas minder goed. Er moesten wat aanpassingen gedaan worden aan 1 fiets, waarover 4 x contact was gezocht. Toen we uiteindelijk de fietsen op konden halen waren de aanpassingen niet gedaan en moesten terplekke in de winkel gedaan worden , waardoor het stuur beschadigd raakte. De fietstassen die wij erbij gekocht hadden waren niet aanwezig. 1 werd uit de winkel geplukt van een andere fiets. De 2e zou na geleverd worden. Wel krijgen we een nieuw stuur. Voor zoveel geld zou je toch een betere service verwachten. Ze hebben het wel verschrikkelijk druk en wellicht is dit er bij in geschoten is en is dit gewoon een incident. De fietsen zijn voor de rest wel fantastisch.
Nermin Durgut

Ik wil onze zeeman terug!!
Ciska Zuur

HOE SLECHT
Zadelpen van e-bike breekt zo maar af (ca 1000 KMgereden). OP 20 aug gemeld, nog steeds geen nieuwe zadelpen. Servicepunt: Ja, wij weten het ook niet. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd
Afspraak voor taxatie: pas na 2 weken mogelijk en dan, ja sorry, vergeten in boek te zetten. Laat u de fiets maar hier. U hoort vanons ... nu 1 week geleden. SCHANDALIG
Richard Hempelman

Dramatische service. Fiets binnen halfjaar 2 keer kapot.. er wordt gewoon telefonisch niet opgenomen. Op de mail wordt niet gereageerd.
Thea Winkler

Zeer tevreden. Ik had een nieuwe fiets besteld, een model dat nog niet gelanceerd was. Ze hebben mijn order goed opgevolgd, uiteindelijk hebben 3 medewerkers mijn order opgevolgd, alles goed en snel opgevolgd, goed gecommuniceerd. Enig nadeel aan dit filiaal: beperkt aanbod, enkel stadsfietsen en elektrische fietsen.
Lennart Deen

1 ster omdat ik 70% korting had op mijn fiets. Maar voor een ieder die de volle mep gaat/moet betalen: KOOP HIER NIET!!!

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen... geen communicatie, geen levering aankondiging, houtje-touwtje levering door een vaag transport bedrijf met huurauto, niks rijklaar gemaakt, schade aan de fiets aan stuur, handgrepen beschadigd, spatbord scheef.

Kudos voor de verkoper trouwens deze man was zeer behulpzaam en wist waar hij over sprak. Maak deze man directeur en misschien valt dit bedrijf nog te redden.

Succes met het toekomstig faillissement :-)
Omer Aslanpay

Er was op deze locatie eerst een zeeman jammer dat die weg is en dat deze walgelijke winkel er nu is het is een rare winkel bijna nooit open geen borden waar de winkel naam opstaat kom er vandaag pas achter dat de winkel er überhaupt was.
Marloes van de Laarschot

Ze verdienen 1 ster nog niet. Fiets besteld die nooit geleverd is.

Drie weken geleden een fiets besteld. Kreeg een dag of 6 geleden een mail dat mijn fiets eraan kwam. Prima. Toen hoorde ik niks meer. Ingelogd in mijn account, waar ik zag dat de order intussen op 'geannuleerd' stond. Echter, ik had helemaal niks meer gehoord. Bellen naar de klantenservice, waar mij werd verteld dat de fiets aan de ketting kapot was en dat 'ie dus niet geleverd kon worden. Er was ook geen tweede exemplaar. Er zou nagevraagd worden of de fiets gemaakt zou worden, anders zou ik een alternatief aangeboden krijgen. Tweede telefoontje: de NIEUWE fiets was zo kapot dat hij niet meer hersteld kon worden. Ik zou mijn geld terugkrijgen. En een alternatief? Dat was er niet.

Toch maar terug gebeld en gevraagd hoe het kon dat een nieuwe fiets zo kapot was en waarom er in het eerste gesprek over een alternatief gesproken werd en dat in het tweede gesprek geen optie meer was. De man aan de telefoon beloofde mij naar een alternatief te gaan kijken en dezelfde dag nog te mailen met een aantal alternatieven. Niks gehoord uiteraard.

Ik kreeg wel een mail met de mededeling 'Je krijgt van ons een bedrag terug!' (met een uitroepteken, alsof het goed nieuws was... ik wil dat geld niet terug, ik wil een fiets). En de mededeling dat het 14 dagen zou duren en nog langer als je met credit card had betaald. Belachelijk lange doorloopperiode, zeker omdat zij de fout hebben gemaakt.

Kortom: onbetrouwbaar en zeer slechte service. Nooit iets bestellen!
Marieke van den Heuvel

Onduidelijke communicatie vooraf. Doordat het uitverkoop was moest je vantevoren inschrijven. Dit bleek geen waarde te hebben, iedereen moest in dezelfde rij staan. Na 45 min. wachten werd de damesfiets die ik wilde kopen aan iemand anders verkocht - daar kan fietsenwinkel niks aan doen - maar wel aan de onsympathieke verkoper die niet meedenkt, en betweterig is. De 'bodemprijzen' sloegen nergens op want online heb ik meer keuze waardoor ik tot een betere deal kan komen, alleen heb ik daar nu geen zin meer in! Aanslag op mijn tijd en geen fiets dus...
Nik Sluijs

De fiets die wij hier bestelden werd geleverd met de verkeerde accu. En dit probleem oplossen bleek lastiger dan gedacht. De helpdesk was niet erg behulpzaam, tot drie keer toe werd mij beloofd dat ik teruggebeld zou worden en gebeurde dat niet. In andere gevallen leek ik echt een behulpzaam iemand aan de lijn te hebben, maar hebben de helpdeskmedewerkers simpelweg niet de bevoegdheden om daadwerkelijk te helpen. Dat lijkt me iets waar ze aan kunnen werken.

Na twee weken vergeefs mailen en bellen met de helpdesk heb ik uiteindelijk via LinkedIn een hoger geplaatst iemand in de organisatie weten te contacten. Eén dag later stond het hoofd customer service persoonlijk voor de deur om de accu om te ruilen en zijn excuses aan te bieden. Hij gaf aan te zullen leren van dit voorval en te zorgen dat dit in de toekomst niet nog eens kon gebeuren.

We zijn blij dat het is opgelost, maar ook verbaasd dat een customer service zo onhandig is ingericht, dat je twee weken aan het mailen en bellen bent voor een probleem dat zo snel opgelost kan worden.
filmersblog wolf

Slecht en misleidend. Je wordt uitgenodigd om een afspraak te maken om langs te komen en vervolgens mag je uren in de rij gaan staan met mensen die geen afspraak hebben?! Als je er wat over zegt, is er geen begrip. Het zijn dozenschuivers, geen service-verleners. Als er wat met je fiets gebeurt (en helaas is die kans best groot met een electrische fiets), hoef je hier duidelijk niet terug te komen. Wees gewaarschuwd!
Joost kroeb

Het aankopen van een Fiets via Fietsenwinkel.nl verloopt vrij soepel. De website werkt goed en het afhalen van de fiets is gemakkelijk.

De drama begint pas op het moment dat er iets kapot gaat aan je fiets waarbij er over en weer wordt gewezen naar de aansprakelijkheid van de Fabrikant. Uiteindelijk heb je veel stress en mag je veelal de kosten zelf dragen. Vooral bij het kopen van een duurdere fiets raad ik het sterk af om deze bij Fietsenwinkel.nl te kopen. Tevens om belangrijk als reactie op de comment van de eigenaar op te merken: de fiets heeft veelal binnen gestaan waarbij er klaarblijkelijk verplicht onderhoud nodig is..(bizar!)
Pieter

2 jaar geleden een fiets gekocht via internet. Allemaal goed geregeld en netjes afgeleverd.
Na 2 jaar werd mijn fiets gestolen. Dankzij de fietsenwinkel.nl sticker en het chassis nummer werd ik ineens gebeld door fietsenwinkel.nl of mijn fiets gestolen was en dat deze was gevonden.
Dat is pas goede service 2 jaar later!
Jan Verkerk

Op 16 januari gemeld dat mijn accu kapot is. Na zelf weer gebeld te hebben kon ik hem op 21 januari inleveren. Hierna werd het stil. Nu is het inmiddels 24 februari en zit ik na diverse telefoontjes, waar je geen antwoord krijgt en ook niet teruggebeld wordt, nog steeds zonder accu. Een fiets van Brinckers, dus huismerk van Fietsenwinkel.nl en ze hebben gewoon geen accu's op voorraad. Of zou het kunnen zijn dat ze treineren omdat hij nog binnen de garantie valt?
Mano van Gigch

Ik weiger normaliter reviews te geven, maar voor deze malafide toko maak ik graag een uitzondering.

KOOP GEEN FIETS HIER!!!

0,0 service, koop een fiets van 2k die na drie korte stukjes rijden defect is geraakt(nieuwe fiets).

Vervolgens mag de consument alles zelf regelen om ervoor te zorgen dat deze gemaakt gaat worden, terwijl fietsenwinkel een belabberd product afleveren. Met alle tijd en moeite die daar weer overheen gaat.

Ook hoef je geen ondersteuning te verwachten, had telefonisch contact opgenomen met de servicedesk. Deze maken allemaal beloftes die niet nagekomen worden, er zouden onder mijn naam twee meldingen/incidenten aangemeld zijn.(die vervolgens nooit bestaan hebben in het systeem)

Dus normaals wees geen dief van je eigengeld en koop hier NIKS!
Jessica

Veel gedoe gehad met de accu, actieradius zou 130km zijn, is al vanaf de start maximaal 38 km.
Na 16 maanden laadt de accu helemaal niet meer op. Netjes gemeld en ingeleverd voor onderzoek/revisie. Eerst is de accu een maand lang vergeten (terwijl klantenservice zegt dat hij onderzocht werd, maar hij is blijven liggen in de kast van het servicepunt). Uiteindelijk na 2 maanden de toezegging dat er een nieuwe accu wordt gegeven, want accu is niet te maken. Bij ophalen wordt er vervolgens doodleuk een duidelijk gebruikte accu gegeven (zichtbare beschadigingen, geen reserve sleutel), onder het mom van ' de garantie loopt toch nog maar 6 maanden'.
Alessandro Roscioli

Terrible service and no communication at all. I left my 3 months old giant anthem at the shop in Amsterdam due to a defect rear shock. This part was to be repaired or replaced. One week later i called them and they said the frame was replaced and the bike was ready to be delivered again. Two minutes later, down on a confusional state I asked again what was going on with the bike and suddenly the story changed into " we are waiting for the part to arrive and can take up.to 2 weeks, we will keep you posted she said.
Last sunday (2 exactly 2 weeks later) I walked into the shop to check the progress and no trouble whatsoever was found with the bike and was "again" ready for delivery.
Three days later (12 februari 2020)no sign of the bike while no reparation has been carried out according to the last person I spoke with at the shop.
After nearly three weeks without bike, nothing happen with it ,and the leaking rear shock will still be leaking seen that nothing has been replsced of repaired.
Great marketing , beautiful promises, appealing showrooms, lots od sweet sales talk, but definitely the worst afterservice the branche can offer.
Charlotte Jansen

Fiets heeft in de regen gestaan , waardoor de display met water gevuld is. Na tel contact werd ik verwezen naar reparateur voor expertise. Het was duidelijk dat het vervangen moest worden. Na 2x tel contact heb ik nog geen duidelijkheid over vervanging van de display.
Jammer ik had meer van de fietsenwinkel verwacht.
Alex Rumbold

Much better online shops out there like 12go
GS M

A terrible experience from the beginning. My bike was delivered without the proper set up. The handlebar stem was loose and not inserted correctly. I had to take it to another bike shop (at my expense) to have it adjusted properly.
The bike then broke about 8 months later. I raised a service request and was told it would take 78 hours to respond. 3 weeks later I still haven't had my bike fixed. When I called the service line they just told me to call the bike shop they claimed would fix my bike, which they claimed they had sent a repair request to, along with the part that was needed for the fix. They took zero ownership of the problem. A good customer service agent / team would have offered to call them for me. When I called the bike shop they told me they didn't receive the request or any parts, so I called the service line for a 3rd time and was told I would receive a call back. This never happened and instead I was just sent an email with the bike shop details again. I called the bike shop myself (again), and they said they just received the repair request and have not accepted it yet. They were quite rude and said I could call back to make the appointment when they accept it.
I then called fietsenwinkel again and asked to speak to a manager. The agent called Mark, refused to put me through to a manager and just told me to email. I told him I wanted to get it sorted now, as I've been without my bike for a long time. Mark did not care and just told me to email.
A very bad experience at every step.
Don't be lured in by their low prices and offers, and definitely not by their service contract. It's not worth it.
**UPDATE** Despite a PROMISE from Bas (see reply below) that an engineer would call me to make an appointment to fix my bike, I STILL haven't received a phone call almost a week later. This is becoming a joke now!
Sarah Darweesh

Horrible, horrible customer service. Don't buy from here if you value your time.

The bikes are cheap but I wish I had spent more money upfront somewhere else, so I wouldn't have to wait MONTHS to get a bike repaired I got only two weeks ago.

And this is my third bike from fietsenwinkel.nl, third time the bike was delivered with a defect, so it's not a one-off. All three times took weeks or months to get a repair, even when the problem was incredibly minor (like re-attaching a wire, which, after waiting for months for a reparation, the mechanic did in 5 minutes while I waited).

If you really do want to buy a bike there, make sure you don't get insurance through them. Buy an insurance policy directly from the insurance company. Because if you do it through them, you don't get your money back in case of theft, but are forced to buy another bike for the same price. In my case, the price of the exact bike that got stolen went up at the time of the theft, so they wanted me to pay 150 euros extra to get the exact same bike I had already bought three months earlier. This is the kind of company you're dealing with.

There are many other, better places to buy a bike. Don't get sucked in.
Noa Kraan

Als je bezig bent met de aankoop gaat alles nog goed. Zijn ze super behulpzaam en lossen ze gelijk je problemen op. Helaas vanaf het moment na aankoop is het echt een flut bedrijf. Onbeschoft personeel aan de telefoon, annuleren afspraken zonder te communiceren (zit je lekker de hele dag te wachten), slecht bereikbaar, verzetten afspraken zonder overleg en na 5x aan te geven dat mijn adres voor de service beurt niet klopt hebben ze het nog steeds niet gewijzigd.
Het is echt niet aan te raden om hier een fiets te kopen!!!
Ik heb er ook heel veel spijt van...
Ralf J. Budwell

Leider, leider nicht mehr als zuverlässig zu bezeichnen.
Habe letztes Jahr dort zwei Brinckers F7 (53" und 57") mit 600 Aku Leistung gekauft. Weit über € 4500 bei persönlicher Abholung bezahlt.
Jetzt macht nach nur 5-maligem Laden Ladegerät und Aku des einen Fahrrades schlapp! Läßt sich nicht mehr aufladen. Außerdem wurden mir falsche , weil zu schwache Ladegeräte mitgegeben. "42, statt 47".
Bisher kein Austausch erfolgt, trotz mehrfacher Versprechen!
Nur Vertröstungen am Telefon/Callcenter, wenn mann denn überhaupt jemanden an die Leitung bekommt. Ich bin mittlerweile sehr enttäuscht!
Werde jetzt wieder persönlich in Amsterdam, Gyroskoopweg vorsprechen müssen. 1200 km Hin- und Rückfahrt. Ist es das wert noch einmal bei Fietsenwinkel.nl zu kaufen? Ich glaube NEIN!

Update:
Meanwhile, some days ago - I was personally at the shop/factory in Amsterdam and addressed the issue directly to the people in charge.
They truly apologized for the inconvenience and they are working to solve the issues with the call center performance.
I got straight away assistance and all problems are solved to my fullest satisfaction!
I thought one should know that Fietsenwinkel is taking complains seriously, once to the right people addressed, and try to solve issues as soon as possible.
O “nn” O

Vlak voor afgesproken leverdatum wordt ineens aangegeven dat de fiets niet meer leverbaar is. Gaat om 2020 model, besteld eind 2019. Fietswinkel komt niet met een werkbare oplossing. Vriendin zit nu zonder fiets.
Fábio dos Santos Franco

What could have been a great experience for delivering on time, the customer service is terrible. There is no courtesy on the communication and there is no attempt to even understand my request. If you expect to have any after sales experience, prepare to be disappointed.
Cyndia Morais

Zwaar teleurgesteld in fietsenwinkel.nl. Nog geen 2 jaar heb ik kunnen genieten van mijn elektrische mamafiets van Brinckers, de motor deed het niet meer en inmiddels ben ik al meer dan 2 maanden bezig om deze gerepareerd te krijgen. Schijnbaar is dit heel normaal bij dit bedrijf, want ze lijken totaal geen prioriteit te geven aan mijn zaak. Eerst heb ik vrijgenomen van mijn werk om de fiets op te laten halen door de afhaal- en breng reparatieservice in Heerhugowaard. (Ik had een fantastische servicepunt bij mij om de hoek, maar daar heeft fietsenwinkel.nl plots het contract mee beeindigd.) Fiets kwam terug zonder gerepareerd te zijn. Direct contact opgezocht, ik zou terug gebeld worden door de accountmanager, is niet gebeurd. Na weer opnieuw gebeld te hebben was de beste oplossing om toch maar weer gebruik te maken van dezelfde afhaal- en brengservicepunt. Alweer heb ik een dag vrij genomen en achteraf bleek dat ze de afspraak waren vergeten in te plannen. Uiteindelijk maar de fiets zelf gebracht naar de vestiging op de Gyroscoopweg in Amsterdam en daar staat deze inmiddels al langer dan een maand. Meerdere keren heb ik moeten bellen om te vragen naar een status, want elke belofte die ze maken om mij op de hoogte te houden en terug te bellen wordt NOOIT nagekomen. Ook vandaag alweer zelf gebeld, nadat afgelopen vrijdag de monteur het absoluut zou repareren en ik dan zeker weten terug gebeld zou worden. Aan de lijn gehangen met Laurens die niet echt wist wat hij moest doen, maar die mij uiteindelijk absoluut beloofde terug te bellen voor 17 uur nadat hij overlegd zou hebben met de monteur en zijn leidinggevende. 3x raden... alweer niet terug gebeld. Ik zit inmiddels met mn handen in het haar en vraag me af hoe lang dit nog zal gaan duren. Het vertrouwen is er in ieder geval absoluut niet meer.
Ekaterina Pankova

Last week my husband's e-bike was stolen and we brought the report from the police and the key to the store. And suddenly learnt that all that time (2 years) our insurance was questionable, because we had only 1 key (we had only 1 key initially, we bought the e-bike with only 1 key at Fietsenwinkel.nl and that's the reason why we didn't know we needed to report the missing key to the insurance company - that was our first bike with lock and keys and we didn't even know that a bike should have 2 keys). Later we had other e-bikes with keys as well and we learnt that usually there're 2 keys, but still we didn't even think that it's not indicated anywhere in their system. When we were buying this bike the insurance option was there, included by default and Fietsenwinkel.nl handled arranging the insurance for us - that’s why we didn't buy the bike just on the street - we trusted Fietsenwinkel.nl…And now we learn that 1 missing key is not mentioned anywhere! The guy at the store just said: ‘Yeah, that’s weird it’s not mentioned’. And basically we have been paying for the insurance for nothing all this time, cause now we are required to bring 2 keys one of which we never had… Well, as you can imagine we cannot do anything about this now - no e-bike, no insurance and lots of stress. So I just want to warn anyone looking for a bike or e-bike - avoid Fietsenwinkel.nl whenever possible!
Querijn Beijer

Not even worth one star. Bought a bike here which came with a broken saddle. Fietsenwinkel.nl doesn't want to cover this, claiming its due to wear and hence, not part of the warrranty. Customer support desk is super inefficient and clumsy as well, took me close to 3 weeks to get an appointment with a bike store to actually look at the bike. He also complained about fietsenwinkel.nl.

Conclusion: if you pay peanuts, you get monkeys > Don't buy your bike here

UPDATE: After a lot of back and forth, they now agreed to replace the saddle. I will switch back to 3 stars!
Christiaan Hom

Doe je zelf een lol en koop hier niks. Echt elke keer dat ze me iets beloven gaat fout hun processen lopen voor geen meter. Als je de fiets koopt en er is geen gezeur mee zal je hooguit naar een verkeerd locatie gestuurd worden voor een proefrit en 3 keer moeten terug komen omdat je fiets niet klaar is op de afgesproken tijd. Maar als je dan ook nog problemen met je fiets ondervind blijven dingen zoals dit alleen maar erger worden. Nu als klapper op de vuurpijl wilden ze me 180 euro + installatie kosten laten betalen. Bij mijn locale fietsenwinkel kosten het 55 euro. Mensen alsjeblieft koop hier niet en bespaar je zelf al dat gezeur!!!
Tim Tom

Onprofessioneel met een hoofdletter O. Winkel moest mijn sleutels terugsturen naar de verzekering, waren ze die eerst kwijtgeraakt, hebben ze daarna per ongeluk de fietssleutels van een medewerker opgestuurd.
Birgit Dietrich - de Boer

Verkopen top, after service flop.
De service bij aankoop tm levering was helemaal goed, vriendelijke mensen in de winkel, snelle levering. Fijn.
Alleen... na 3 maanden is mijn display kapot. Gebeld. Te horen gekregen, dat ik via de website een reparatieverzoek kon indienen en binnen 2 dagen geholpen werd. In de automatische mail, staat dat je binnen 4 dagen geholpen wordt. Na 7 dagen toch maar eens zelf bellen. De serviceparntner bij mij in de buurt is helemaal klaar met fietsenwinkel en wilde/kon me niet meer helpen en gaat niet meer met jullie samenwerken. Uiteindelijk na 10 dagen bij jullie in Amsterdam terecht. De display werd vervangen en ik kreeg een mailtje dat ik de fiets kon ophalen met eronder de openingstijden van de winkel. Ga ik erheen op zondag (stond in de mail) is mijn fiets in eea depot opgesloten waarvan niemand in de winkel bij kan. 2 weken later en ik kon mijn fiets weer niet meenemen.
De telefonische bereikbaarheid van jullie is super slecht. Makkelijk 20 minuten in de wacht voor een telefoontje als je iemand van de reparatie wilt spreken.
DOE ER WAT AAN, dit kan niet. De whatsappservice zou snel moeten gaan, krijg je 2 uur later een bericht.
Ik hoop dat de display nu langer mee gaat, is toch raar dat dit na niet eens 3 maanden stuk is.
Verkopen top, after service flop. Jammer.
Rachel Walker

Bought an ebike in the shop (not online ). Display died within 6 months. Bike unusable. Reported this to Fietsenwinkel and they arranged for repair though a service partner. Now one month on. Bike still broken and the service partner amd FW are giving each the blame. FW very difficult to reach by phone... stay clear! What you may save by purchase doesn't weigh up against the appallingly poor service. You have been warned.
rana ali amjad

I bought a city bike recently from there.
Pros:
Fietsenwinkel.nl website has a decently large collection to choose from and some good deals. I did quite some online research to choose qhether I want to buy a trekking bike again or a city bike. For Amsterdam I decided a city bike with hub gears and roller brakes should be fine and I found good deal at Fietsenwinkel.nl.

Cons:
The physical shop itself is bad in all apsects..there is not much variety for non e-bikes in the shop to try around. It takes ages to get hold of an employee to get any advice. The personnel themselves don't seem to know much or they don't really care in putting effort to guide you...if I hadn't done my research before I probably would have ended up buying something useless based on their advice. When I went to pick up my new bike, there were a couple of things, e.g., one of the brakes was not as tightened as it needed to, the back light was not properly fitted etc...I asked the employee there that would he take of this befote handing over the bike...his response was ' If I am honest this is not a big problem ' so basically he was not interested in doing anything about it...so basically I wasted more than 2 hours in my two visits there for literally no servuce....if you don't find some great deal on the website that you want to try out I wouldn't recommend ever going to this shop.
nikky wensink

Snelle levering van de fiets. Maar als je iets via garantie wilt laten repareren dan kan je beter naar een fietsen winkel in de buurt gaan. Een accu onder garantie ingestuurd voor reparatie waarbij het zeer lang duurt en je erachter komt dat er blijkbaar zeer slechte communicatie bestaat binnen het bedrijf.
Het duurt blijkbaar meer dan een maand om een accu getest te hebben en terug te krijgen.....echt slechte service. Mijn advies: geen e-bike kopen bij deze winkel. Frustreert enorm.

Even een reactie op de reactie van fietsenwinkel.nl:
Snap daadwerkelijk niet waar jullie het idee vandaan halen dat ik weer gebruik kan maken van mijn fiets???? Ik heb die accu nog niet terug. Zit namelijk nog met smart te wachten. De frustratie duurt bij deze voort......
piet de jongh

je wordt genept, adviezen prijzen kloppen niet. Er word eerst 200 euro bij de advies prijs opgeteld. Een gazelle cityzen 380 kost 4199 en geen 4399 en een cityzen speed kost 3999 en geen 4199 en zo kan ik wel doorgaan
Roman Kvasnyy

On Saturday, September 21, I bought a Gazelle Orange C7 bike for € 2,000 at a store in Amsterdam. When I, after payment, asked to show how the light turns on, it turned out that it was not working. The seller recommended leaving the bike in the store until Monday that a mechanic had repaired it. I came today to pick up the bike there was no mechanic, and what day it would not be known. As a result, I was left without a paid bike and information when I can pick it up.
Pieter Geraerts

Zeer lange leveringstermijn en geen geldige documenten om speedelec in te schrijven in Belgie... Ik bestelde mijn fiets op 7 juli. De fiets was in stock maar werd pas geleverd 5 augustus. Vandaag 16 september kan ik nog steeds niet deze fiets gebruiken omdat Fietsenwinkel.nl niet de nodige documenten kan bezorgen om deze fiets in te schrijven in België. Responstijd van de klantendienst is langer dan 2 werkdagen, en hun antwoorden zijn ontoereikend.
Peter Hems

Wat een waardeloos bedrijf. Mijn vrouw heeft een fiets gekocht. Deze kwam kapot aan. Om deze om te ruilen is deze afspraak steeds verzet waardoor mijn vrouw voor niets is thuis gebleven.
Uiteindelijk is de order geannuleerd en is de fiets opgehaald. Het innen van het geld ging erg snel. De terugbetaling duurt nu al bijna 2 maanden. Het geld zou automatisch moeten worden terugbetaald maar dat hebben ze niet gedaan. Na een tijdje ben ik gaan bellen en zou het bedrag binnen een paar dagen worden terugbetaald. Helaas is die belofte al 2 weken oud en heb ik nog geen geld terug. Vandaag nogmaals gebeld en krijg te horen dat ze pas na 14 werkdagen geld terug betalen. Klantvriendelijkheid is ver te zoeken ben al maanden mijn geld kwijt en heb nooit een goed functionerende fiets gekregen.
Michel B

Zeer slechte ervaring met Fietsenwinkel.nl. Vier keer achter elkaar belofte niet nagekomen!

Je besteld een fiets en betaald om daarna de mededeling te krijgen dat de fiets niet meer leverbaar is, de site is dus niet altijd up to date (1e belofte).

Je belt de klantenservice op een woensdag met de mededeling je bestelling te willen upgraden naar een duurdere fiets mits deze de daarop volgende zaterdag geleverd wordt i.v.m. de fiets als verjaardagscadeau (immers 1 werkdag levertijd en de andere kon niet geleverd worden).

Ene Maarten verteld me dat dat geen probleem is, de fiets wordt zaterdag geleverd, zeker weten? Ja, zeker weten (belofte 2). Ik attendeer hem erop dat ik dan nog een bedrag van 65 euro moet bijbetalen, hoe kan ik dat z.s.m. doen bijv. via Ideal zodat dit geen belemmering is? Volgens hem hoeft dat niet direct ik krijg een dag later een ideal en als ik de instructies volg zien ze direct dat ik betaald heb. De ideal komt niet wel een mail met betaalinstructie, dezelfde dag het restant overmaakt zoals gevraagd in de mail.

Zaterdag de fiets zou volgens afspraak worden bezorgd. Aangegeven aan de jarige dat het kado eraan komt de rest was nog een verassing. Radio stilte vanuit fietsenwinkel.nl

Ik bel ze rond half twee met de vraag hoe laat de fiets komt. Krijg de mededeling dat mijn gedane betaling nog niet verwerkt is. Er is een belofte gedaan maat deze wordt niet nagekomen. Medewerker van de klantenservice zou me na 5 minuten terugbellen (belofte 3). 5 minuten worden 40 minuten, ik neem op maar de verbinding wordt aan de andere kant direct verbroken. Terwijl ik toch echt rustig mijn verhaal verteld had, ik wilde immers dat zij het voor mij ging oplossen.

Ik bel opnieuw na een kwartier wachttijd een andere medewerker aan de lijn. Ik vertel mijn verhaal opnieuw, ze kan niks regelen. Ik geef aan dat ik hem evt. zelf wil komen ophalen (1,5 uur rijden). Ze gaat het voor me uitzoeken en belt me 15 min later terug. Volgens haar werkte iedereen mee behalve de afdeling van de monteurs, zij hadden het er te druk voor. Ik heb haar bedankt voor het navragen.. Aan het eind van het gesprek kwamen we tot de conclusie dat de fiets dan dinsdag komt (belofte 4).

Maandag krijg ik bericht dat de fiets aan het eind van de week geleverd wordt, dat is ruim een week later dan afgesproken en 1,5 week na bestelling van een fiets die binnen 1 werkdag leverbaar zou zijn.

Eeg teleurgesteld in fietsenwinkel.nl omdat ze tot 4x toe hun belofte niet nakomen en daarnaast ook niets doen om tot een schappelijke oplossing te komen.

Ik ben zelf ook aan een nieuwe fiets toe maar deze komt zeker niet bij dit serviceloze bedrijf vandaan, grote afrader voor een ieder!
Frans Beers

Weinig keuze in de winkel en grotendeels elektrisch. Fiets versnelling was binnen 2 dagen kapot. Al defect vanuit de fabriek. Winkel telefonisch slecht te bereiken dus de reparatie via de website aangevraagd. Na drie dagen wordt ik gebeld door een derde partij (fiets service punt) dat de fiets na 10 dagen gebracht kan worden om te kijken wat er mis is. Binnen 14 dagen wordt hij dan gerepareerd. Een leenfiets wordt pas bij een reparatie langer dan drie weken ter beschikking gesteld. Eerste en laatste keer dat ik hier een fiets koop!
John Paul C.

Ik beaam wat de andere reviewers hier ook opschrijven. De aankoop van mijn fiets was prima. Alles qua service en garantie een drama. Na 2 maanden begonnen de pedalen al te roesten. Hun reply: "Vervelend dat je al last hebt van roest bij de pedalen. Dit is echter een gebruikelijke plek voor roest aangezien de pedalen daar worden aangedraaid met een pedaalsleutel, hieronder kan lichte slijtage ontstaan waardoor roestvorming kan plaatsvinden (een producteigenschap). Wij kunnen dit om die reden niet onder garantie vervangen." Deze pedalen zijn eenmalig door hun eigen monteur aangedraaid op een fiets van 800 euro... De roestvorming op de foto is hetzelfde op beide pedalen, terwijl deze fiets thuis en op werk altijd overdekt staat. Al met al erg jammer.
Chris E

Wat een waardeloos bedrijf qua after service. Ze maken de levertijd bij mij totaal niet waar, en ik ben niet de enige lees ik. De verwachte levertijd op het portaal staat op eind 2019?!? Dan maar weer bellen, dan volgt een doorverbindcircus, "u wordt teruggebeld", BEL DAN OOK TERUG! Als dit 1 keer is kan gebeuren maar hier meer regel dan uitzondering. Jullie hebben scherpe prijzen maar ik vind het niet erg om iets meer te betalen voor betere service! Jullie zouden je klanten beter kunnen helpen door meer stappen in de orderstatus weer te geven. En iemand extra aan te nemen om de enige persoon die de RDW aanvragen doet te helpen. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat, maar dit is voor mij de laatste keer geweest vrees ik.
EDIT: de persoon die mij geholpen heeft in de winkel in Almere was wel top!
Lau Muller

Ongeveer 1.5 jaar geleden een nieuwe fiets gekocht bij Fietsenwinkel.nl.
De fiets heb ik opgehaald bij het filiaal en daarbij met de intentie om de fiets te laten onderhouden bij 1 van de servicepartners.
Hiervoor heb ik een winkel op de website gekozen die als partner stond aangegeven en daar meerdere onderhoudsbeurten al laten uitvoeren.

Sinds enkele maanden is de lijst met servicepartners echter flink ingekort en staat er geen enkele winkel meer bij mij in de omgeving.
Na contact met de klantenservice is afgesproken dat ik hem alsnog naar de winkel mag brengen waar ik voorheen mijn onderhoud liet uitvoeren, zolang ik de bon maar bewaar.

Nu is er een probleem met de fiets aan het licht gekomen dat gerepareerd dient te worden onder garantie.
Maar hiervoor moet ik de fiets inleveren bij 1 van de partners of de eigen winkel en dit kan dus niet bij mijn eigen winkel op de hoek.
Dit betekend dat ik de fiets ongeveer 2 weken (!) kwijt zal zijn terwijl het onderdeel besteld gaat worden..

Dat fietsenwinkel.nl nu minder partners heeft is ineens mijn probleem geworden.
Waardeloze service, ik kan iedereen aanbevelen om de een fiets aan te schaffen bij een lokale fietsenwinkel zodat je ook geholpen kunt worden na aankoop.
Lisanne Dekker

First order went well, but when I wanted to switch it to another bike, everything seemed to be difficult. Worst communication ever. Delivery time on website was 1-2 weeks, ended up waiting more than a month and eventually decided to cancel my order and shop somewhere else (great service at Lekker Bike).
Ricardo Uhlenkamp

Op de site staat levering binnen 1/3 dagen komt pas na 3 weken de fiets aan zijn ze de accu lader vergeten te leveren nu alweer 2 dagen later en nog niks binnen. Aardige mensen aan de lijn. Maar het doorverbinden en dan niet terug gebeld worden wekt irritatie. Bel terug als je dat aangeeft! En kom met betere compensatie!!! Koop gewoon je fiets bij een normale fietsen winkel. Kan je meteen handelen als het niet bevalt.
Miral Sabrah

Worst experience ever, I have paid 1800 € for an electric bike, and used it only 4 times, then the brake broke, even though it's covered by the guarentee, it took them 3 days already of me calling everyday and until now the bike is broken at my place, they didn't even bother to pick it up though I told them that It's really hard to ride it after the brakes broke, and yet they asked me to ride it to a repairing shop of their choice, and until now the repairing shop didn't accept my appointment, also they didn't offer me a temporary bike to use until mine gets repaired.
I don't expect any bike to get broken within a week of purchase!!! Especially if it's 1800 euro worth, I asked to return or exchange the bike and they refused both.
I'm so disappointed and unhappy about the service I got.
I do advise everyone not to buy from such a store that doesn't really care about their customers satisfaction.
Alexander van Dijk

Ik ben afgelopen maandag bij fietsenwinkel.nl in Hilversum geweest. Daar een leuk gesprek gehad met een verkoper. Wij zijn opzoek naar een goede mama-fiets en vonden daar de Gazelle Bloom. De verkoper gaf aan dat ze ook nog een 2018 model hadden staan welke we in de basis direct konden meenemen. Bijkomend voordeel was dat er dan nog een extra korting gegeven zou worden omdat het model eruit gaat. De korting bedroeg 100 tot 150 euro. Hij wist dit niet precies maar zou even bellen met de manager en wij zouden dus later op die dag nog even langs lopen. Helaas bleek de manager onbereikbaar die dag en dus zouden we de volgende dag gebeld worden.

Niets bleek minder waar... We werden niet gebeld en onze telefoontjes werden niet beantwoord. Zodoende zijn we gisteren zelf maar terug gegaan en troffen de manager in de winkel. Helaas...

De Manager bleek vooral onbeschoft en gaf ons duidelijk te kennen dat we geen extra korting kregen. Dit terwijl het wel degelijk belooft was. Verder bleek de manager vooral goed in het 'misverstand' af te schuiven op zijn medewerker. Het was namelijk slechts een weekend medewerker die ons had geholpen. (en dat terwijl er meerdere medewerkers naast stonden)

Wij zijn teleurgesteld en boos vertrokken uit de winkel en werden dezelfde dag ineens gebeld door de weekend medewerker die zijn excuses wilde aanbieden. Rare gang van zaken... Immers die weekend medewerker kon er niets aan doen dat hij niet goed op de hoogte was gebracht over welke fietsen wel en niet in aanmerking kwamen voor extra korting.

Lang verhaal kort is onze ervaring ronduit slecht. De service was al onbeschoft voordat we de fiets gekocht hadden. De manager gaf ons letterlijk aan dat het hem niets kon schelen dat wij teleurgesteld waren en daarover dus ene review zouden schrijven. Wij gaan de fiets dus maar kopen bij een vak speciaalzaak in plaats van een internetgigant. Hopelijk krijgen we daar wel de service die je als klant verdient!
Ela Hoffnung

Finger weg - kein Kundendienst erreichbar

Ich habe Probleme mit meinem Akku und kann keinen Kundendienst erreichen. Weder per Mail noch über das Kontaktformular auf der Seite ..... nach bisher 4 Versuchen keine Reaktion. Da hat man weit über 2000,- Euro ausgegeben und hat quasi keine Garantie. Ich war auch schon im Shop , aber auch da wird man abgewimmelt und auf den Kundendienst verwiesen.
Ich würde da nie wieder Kaufen.
Shane Clarke

It is a terrific company for selling bikes (the platform is fantastic). However once it comes to repairs, warranties etc, customer services is horrible. I was without my bike for 2 weeks. They were not talking to me or the service partner. They lost 2 emails i sent them and gave me no updates on my warranty claim. Finally after 2 weeks they told me the parts needing replacement were not under warranty (I had the bike for 1.5 years, it was serviced constantly, cleaned and kept inside). I emailed and called to challenge them on this but i was told by a CS rep i was not allowed to talk to the technical department. So after all the hassle i had to pay 200eur to fix my 900eur bike.
Edwin

Werkelijk de meeste waardeloze partij waarmee ik ooit in contact ben geweest..

Hier koop je je fiets standaard zonder garantie.

Wij hebben erg veel problemen gehad met onze gazelle speed pedelec en fietsenwinkel.nl bracht ons alleen verdriet en ellende. Achteraf had ik de fiets liever direct bij het grof vuil gezet (had me veel ergenis gescheeld)

- Ik heb afgelopen jaar denk ik wel 30+ keer gebeld met fietsenwinkel.nl
- Meerdere keren is mij beloofd dat ik zou worden teruggebeld/gemaild (bas, marcella, damian etc..) maar dit is letterlijk nooit gebeurd. Ik sta hier echter versteld van...
- Telkens weer de verkeerde contactgegevens in hun systeem. De vorige eigenaar is meerdere malen benaderd & na een reparatie zou de fiets ook naar de vorige eigenaar worden verzonden... waardeloos.
- Na een reparatie was de ketting met druipend vet afgeleverd door fietsenwinkel.nl waardoor mijn vriendin binnen de kortste tijd 2 paar schoenen heeft mogen weggooien (waren zwart van het vet).
- Om verder maar te zwijgen over de gemene behandeling (e.g. nee je hebt geen garantie als 2e eigenaar, wat onjuist was), het van het kastje naar de muur gestuurd worden, honderden euros OV kosten, 200 euro reparatiekosten (zand door te vette ketting) die we zelf moesten betalen, slechte (door fietsenwinkel.nl) aangewezen fietsenmaker (ketting is na vervanging nog 2 keer gebroken) en een vriendin die meerdere keren echt verdrietig door dit alles is geweest...

Ik schrijf deze review nu maar omdat ik de wanhoop nabij ben. Fietsenwinkel.nl laat zijn klanten echt in de steek.

Ik hoop dat ik nooit meer iets te maken hoef te hebben met fietsenwinkel.nl
Martijn Bos

Spijt! Na het betalen van mijn bestelling, wijkt men direct van de levertijd af. De communicatie verloopt zeer moeizaam. Ook een servicebeurt afspreken is lastig voor elkaar te krijgen. Mijn volgende fiets komt van een andere leverancier.
Jurgen

2 dure gazelle' s besteld ruim van te voren, wordt er de dag ervoor gebeld. Er zou schade zijn aan 1 vd fietsen, daarnaast hebben we nog een andere op voorraad maar die gaan ze niet klaarmaken dus wordt de bezorging later. Leuk als een bedrijf zijn probleem verschijft naar de klant, ipv de fiets die ook op voorraad is klaar te maken. Heel bijzonder. Klantenservice personeel ook om te huilen en 0 kennis. Gezien de reviews op google had ik sowieso nooit moeten bestellen, wat een ELLENDE!!!!
Steven L.

Er staan ongeveer 12 modellen in de winkel, dit waren alleen e-bikes & speedpedelecs..

Online stond dit:

“Onze winkel in Amsterdam heeft een grote selectie fietsen. Deze bestaat uit e-bikes en reguliere modellen zoals transportfietsen en stadsfietsen. “

Het personeel is daarnaast ook nog eens onbeschoft en niet erg behulpzaam.

Lekker ergens anders kijken voor een fiets dus.
Peter van Hensbergen

Liefst geef ik geen ster maar moet anders kan ik deze review niet posten. Eerst met de fiets van mijn zoontje die steeds vertraagd werd, die hebben we geannuleerd. Als positief denker dacht ik dat het incident was, dus ik bestel mijn eigen fiets daar. 3 maanden wacht ik al met verschillende smoesjes. Vraag er een slot bij, krijg ik niet. KOOP HIER DUS NIET!!! Update: Dag erna krijg ik een belletje: Meneer uw fiets is onderweg naar afhaalpunt. Dag van geplande levering: Verfschade voor de 100ste keer. Opnieuw in bestelling: 2 dagen later -> Fiets wordt pas over 6 weken verwacht of ik een ander wil bestellen. DOEI! GELD TERUG NOOOOOIT HIER KOPEN!!!!!!!!!!!!!!!!
dominique schoen

NOOIT NAAR FIETSENWINKEL.NL!!!!!
Online een afspraak gemaakt voor een proefrit voor een e-bike.
Er werd contact opgenomen met mij om welke fietsen het zouden gaan.
.
Vervolgens heb ik telefonisch laten weten in welke fiets(en) ik interesse heb.

Zojuist naar Fietswinkel.nl gereden....Maar geen fietsen beschikbaar!!
Antwoord: Ja dat gaat inderdaad vaker mis.

Echt bizar! Ik wil een paar duizend euro komen brengen maar dat willen ze blijkbaar niet.

Na een eerdere slechte ervaring met deze oplichters ben ik er nu echt helemaal klaar mee!
Age Mulder

Quite far from city centre, but that's fine since their website says the Amsterdam store has a large collection of e-bikes, transportbikes and citybikes. We went to the store and there were maybe two transport bikes and one citybike. The others were all e-bikes. Waste of time if you're looking for anything other than an e-bike.
Ewald van Gemert

Zojuist een fiets besteld, makkelijk. Ik ben duidelijk over de voorwaarden geinformeerd. Wat me vooral aanstond was de 100 dagen bedenktijd.
Marjo Lein

Inmiddels meer dan een jaar ellende van mijn nieuwe ebike twv circa 2700 euro.
Begin 2016 een Sparta ebike gekocht met duur slot, beide defect geleverd. Daarom geruild voor een Gazelle CX ebike en geld van het fietsslot retour.
Gazelle bleek na 1e servicebeurt ook defect geleverd te zijn,want de ratel van de kettingkast hoorde niet en werd vervangen.
Daarna heb ik nog meerdere reparaties moeten doen, maar zonder succes. Ik kreeg de fiets zelfs terug met meer bijgeluiden en schade van het transport!
Het ophalen van de fiets voor transport wilde ik niet meer, omdat ik regelmatig een dag vrij heb genomen en dan kwam men uiteindelijk niet opdagen of het busje was er maar de beloofde fiets zat er niet in.
Voor transport moet je de fiets elke keer eerst naar een servicepunt brengen ter beoordeling en daarna weer afhalen zodat deze thuis opgehaald zou worden, tijdrovend.
Dus met goede (valse) hoop, toch de fiets voor reparatie gebracht, dit keer naar een servicepunt.
Iin een maand tijd meer dan 8 x langs geweest bij dit servicepunt, waarvan de helft van de keren voor niets was omdat een defect niet was opgelost. Ik kreeg de fiets mee met ' hij is gerepareerd', dus ik druk de rem in, ' nee hoor meneer, de rem doet het nog steeds niet en ik hoor de fiets ook nog steeds hard kraken bij het opstappen', ' dat kan niet mevrouw, jouw fiets is gerepareerd' . En dat een paar keer nota bene. Levensgevaarlijk op een ebike!
De handvaten van de fiets die volledig zwart van het smeer waren toen ik de fiets kwam ophalen.
Een greep van defecten in 1 jaar tijd:
- kettingkast vervangen
- display vervangen
- slag in achterwiel
- spaak kapot in achterwiel
- achterrem kapot
- krakende trappas
Ik sta elke keer zo'n 20 minuten in de wacht aan de telefoon om een reparatieverzoek te doen.
Als je een klacht via hun site indient, dan staat er dat je een kopie per mail krijgt. Dat gebeurt vervolgens niet. Geen schriftelijke terugkoppeling wat is gerepareerd. De misleidingen en valse beloften zijn ontelbaar.
De medewerkers zijn over het algemeen vriendelijk en behulpzaam, het is de totale organisatie en communicatie waar het aan schort.
Nu een jaar later zie ik exact dezelfde klachten van mensen op trustpilot.
Ik ben helemaal klaar met het oneindige gerepareer waar fietsenwinkel.nl mee komt en het bagatalliseren van de problemen. Dit is zonder twijfel een ONDEUGDELIJK product. Om over de organisatie nog maar te zwijgen. Aan mijn verzoeken tot ontbinden koopovereenkomst geeft men geen gehoor, zij zeggen alleen te kunnen repareren omdat de fiets al is gebruikt.
robertus gerardus wammes

kwaliteit tassen met- 50 % alleen even afwachten of ze bevallen ! en leuk gewinkeld
Rubin Kuil

Goede klantvriendelijke service in de fysieke winkel van Assen. De medewerker heeft veel kennis over de producten en legde de basisprincipe van een e-bike goed uit.
Jelle Faber

Aanschaf van een fiets bij fietsenwinkel.nl kan ik alleen maar afraden. Er wordt niet naar je geluisterd en er worden continu valse beloftes gedaan.
Afrader!
Yuval Malka

Just received my new gazelle citizen e-bike from the store. After cycling with them to my home, I disable the battery and was amazed to discover that it has many screech signs, dirt and dust and even some rust! This battery is defiantly not new.
I can completely understand that some mistakes can be made unintentionally, but putting used battery on a new bike is no less than a scam.

Yuval.

Complaint was made on the same day I’ve got the bike. Still waiting for a response.
Jink Gude

downfall by their own success. bad service they simply cant handle it. And please dont buy their 'home brand' Brinckers. Those bikes from china literally break in half.
Tim Harmsen

Wat een drama! GA NIET NAAR FIETSENWINKEL!

Mijn fiets ging voor een onderhoudsbeurt naar de plaatselijke fietsenwinkel (op woensdag). Nadat ik een afspraak had gemaakt, ging mijn display kapot. Vervelend, maar ik heb de fiets meteen achtergelaten. De fietsenmaker heeft fietsenwinkel een berichtje gestuurd en heeft ook op vrijdag een bericht terug gekregen dat het display onder de garantie zou vallen en dat hij opgestuurd zou worden. De maandag erna kreeg ik een bericht van fietsenwinkel.nl (een smsje) dat mijn fiets klaar was. Ik heb een vrije middag opgenomen en ben woensdag mijn fiets gaan halen.

Hij bleek nog niet klaar te zijn... Ik gebeld naar fietsenwinkel, blijkt de display pas die ochtend besteld te zijn. Niemand kan mij vertellen hoe dat kan, ik wordt ook door niemand terug gebeld. Meerdere malen contact opgenomen, meerdere malen dezelfde vraag gesteld, maar geen reactie.

Dit heeft twee weken geduurd en iedere keer kreeg ik te horen dat het product niet op voorraad is. Meerdere malen gebeld, steeds geen nieuws. Ook een leenfiets was niet voorhanden.

Na 3 weken vanaf het eerste moment, op een maandag, werd ik gebeld door iemand van special care afdeling. "sorry meneer, ik heb vandaag de display besteld, hij heeft blijkbaar niet in het systeem gestaan (een of andere portal), dus heb ik een mailtje gestuurd''.... Wederom kon niemand mij uitleggen hoe dit allemaal kan, maar goed. De mevrouw die ik sprak beloofde mij om me op de hoogte te houden van de bestelling, maar ze verwacht dat hij binnen twee dagen binnen zou zijn.

Op vrijdag bel ik ze maar, want ik heb nog niets gehoord en de fietsenmaker heeft ook nog niets binnen. Ze zouden een terugbel afspraak maken met de mevrouw die mijn afgelopen maandag had geholpen. Waarom ze me nog niet gebeld had, kon ook niemand mij zeggen. na het weekend weer gebeld, op maandag, niemand die mij kan helpen, dinsdag weer gebeld, weer niemand... Woensdag wordt ik gebeld door iemand anders van de special service, mijn fiets is eindelijk klaar. Hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren weet niemand...

Uiteindelijk een bier pakket gekregen ter compensatie van al de tijd dat het geduurd heeft. proost, maar wat een dramatische service....

Opsomming:

- 4,5 week moeten wachten op een display
- meerdere malen gebeld met vragen, nooit teruggebeld met de antwoorden
- display is pas een week echt besteld.
- niemand die de verantwoordelijkheid kan nemen voor de gemaakte fouten.
Ignacio Labolida

'This morning I brought my bike to the bike shop that partners up with you and I was told I had to pay for the repair costs myself since I didn’t have a record of having a service to the bike with you.

Last year when I bought the bike I called your customer service to make sure I understood the details of the purchase because I wasn’t fluent in written Dutch and that I wanted to understand particularly both the insurance and warranty policies (main reasons for purchasing a new bike). This was not mentioned in my call with your sales agents, so I serviced the bike in a bike store nearby my place.

Second of all, when I reached out to you weeks ago regarding the bike warranty this was again not by your customer service agents with whom I spoke not once but two times. The agents told me that it was ok, that they were sorry to hear the bike had a this minor issue and were happy to book an appointment to cover for the warranty. If you weren't planning to cover for these costs this is something you should have absolutely mentioned.
The only reason why I (and many other customers of yours) buy a new bike with you was the insurance and the ability to execute a warranty in case something broke, which you're now telling me that I can’t.

Terrible service!
Steffen Kroon

Op 20 september een bestelling geplaatst die een levertijd zou hebben van 1 á 2 weken. Vervolgens, weliswaar netjes, op de hoogte gehouden van de levertijd die toch zeker 6 á 7 weken bleek te zijn.
Eindelijk mail ontvangen dat de fiets binnen was in het magazijn, en later een mail met de melding dat deze klaar stond voor verzending. Daarna bleef het stil.... Zelf maar eens gebeld, en het bleek dat de fiets al lang klaar stond op het afhaalpunt.
Bogdan Onaca

Very disappointed with this online shop. They sell kid seats refurbished/returned as new and deliver bikes that don't work properly. When you ask for a replacement, they tell you they don't have one and when you ask for a return, you have to pay them 30 euros. Either way, the customer loses. Thank you for this. I will make none of my acquaintances buy anything from you.
Jakob Osbrug

Toen ik belde met 3 simpelen vragen en ik drie keer het antwoord kreeg IK WEET HET NIET kreeg en het gevoel had dat deze mensen geen zin hadden in hun werk en niet professioneel zijn

Ps ik heb een e bike gekocht bij een andere fietsenwinkel die wel alles wist en zonder probleem een proefritje kon maken heb ik hem een uur later gekocht
Christof Van Goethem

Eerste bezoek in de winkel in Antwerpen en ineens mijn laatste. Slechte info, verkoper bracht mij naar de computer en ik mocht zelf gaan zoeken. Kan ik thuis ook. Enkel elektrische fietsen In de showroom.
Yvonne van Driel A3Impressies

Mooi assortiment, vakkundig personeel, uitgebreide uitleg en gastvrijheid met koffie.
Minna

Absolut nicht zu empfehlen!! Mein über €2.000,- teures eBike macht seit dem ersten Tag Probleme. Über 10 Reklamationen und Reparaturen! Telefonservice nur teilweise hilfreich, oft unfreundliche und inkompetente Mitarbeiter im Call-Center. Emails werden überhaupt nicht beantwortet. Briefe per Einschreiben auch nicht!!! Es ist unmöglich, mit jemandem von Fietsenwinkel zu sprechen, der eine Entscheidung treffen kann, was mit diesem "Montags"-Fahrrad passiert. Sie wollen es nicht zurücknehmen, obwohl sie mehrfach die Möglichkeit zur Nachbesserung haben und mir ein Vertragsrücktrittsrecht bzw. das Recht zur Wandlung zusteht! Dabei könnte das Rad einfach vom Händler an den Hersteller zurückgegeben werden, da es sich eindeutig um ein Qualitätsproblem des Herstellers handelt... Leider muß ich die Angelegenheit jetzt zu einem HOLLÄNDISCHEN Rechtsanwalt geben, da Fietsenwinkel mit mir nicht kommuniziert. Unfaßbar!
Frans hogerbrug

Overzichtelijk site, makkelijk en snel bestellen.

alleen de levering duurt wel erg lang
Cathy Chan

Een e-bike gekocht omdat mijn woon-werkverkeer 5 dagen in de week 20 kilometer per dag is en parkeren in Amsterdam erg moeilijk is.

Helaas is de accu van de e-bike na 1,5 jaar stuk gegaan. Na verschillende schriftelijke verzoeken en telefoontjes kon ik de fiets en accu ter controle afleveren bij een servicepunt. Diezelfde ochtend berichtte het servicepunt dat de accu kapot is en opgestuurd moet worden naar Fietsenwinkel.nl.

De accu is meteen aangemeld voor de koeriersdienst/post en zou dezelfde dag dan wel de volgende dag verstuurd worden.

Vier dagen later bel ik met Fietsenwinkel.nl om na te gaan of de accu reeds is opgehaald en wat de verdere procedure is. Helaas is de accu nog niet opgehaald. Het servicepunt geeft echter aan dat de accu reeds is opgehaald. Beiden kunnen mij niet verder helpen en het is onduidelijk waar de accu nu precies is. Enkele dagen later, blijkt de accu nog bij het servicepunt te liggen. Om verdere vertragingen te voorkomen heb ik de accu uiteindelijk zelf opgehaald bij het servicepunt en zelf naar de Amsterdamse vestiging van Fietsenwinkel.nl gebracht.

De monteurs concluderen na één werkdag al dat de accu niet meer te repareren is. Er wordt mij een nieuwe beloofd, deze zal dezelfde dag verstuurd worden en de volgende dag bij mijn woning geleverd worden. Als ik aanbied de accu zelf op te halen, wordt er aangevoerd dat het sneller is om de accu op te sturen. Ook wordt er aangevoerd dat de Amsterdamse vestiging - waar de accu en oplader ligt - erg groot is en het erg lastig is om de accu zo af te geven aan cliënt. Onbegrijpelijk dat dit niet mogelijk! Ik woon namelijk een kwartier rijden van de Amsterdamse vestiging...

Inmiddels zijn we weer enkele dagen verder. De accu en de oplader zijn nog steeds niet verstuurd. Telefonisch navraag doen heeft geen zin. De telefonistes beloven elke dag dat de accu en oplader "vandaag" verstuurd worden... Erg jammer dat de telefonistes onkundig zijn en geen goede gespreksnotities kunnen maken.

De laatste keren dat ik belde heb ik een nieuwe tactiek mogen ervaren: zodra je doorgeeft om welk dossier het gaat wordt je een half uur in de wacht gezet. Misschien hopen ze dat ik het opgeef en de telefoon ophang?

Mijn probleem is erg gemakkelijk op te lossen. Stuur alstublieft de accu en de oplader vandaag nog naar mijn woning. Indien dat niet mogelijk kan ik de accu en oplader ophalen!!!
Dawn

Veryyyy slow delivery time. It takes 1 week to deliver the bike!
Michiel Hs

Absolute worst customer service I have ever experienced. The bike was delivered 6 hours later than planned (without a call), but the real drama ensued thereafter.

Their call centre is excelling at forwarding you to incorrect departments or forms, has no problem-solving skills, and does not do call-backs. After two months of contacting them I have not come any closer to a solution to my problem.

I guess their service concept is hoping that you give up at some point...
Alex Man

Nice service!
Anita Jetten

Ze beloven 1 dag maar komen de afspraak niet na. Zijn al 1,5 week aan het wachten op een fiets.
Ze mailen daarna dat de accu besteld moet worden en dat die vanaf dinsdag de week erna aanwezig is.
Dinsdag gebeld, nee er is nog niets bekend, woensdag, donderdag gebeld toen werd er gezegd de fiets konden we afhalen vanaf vrijdag. Vrijdag gebeld, nee de accu was nog niet daar en ze eisten niet hoelang dat duurt.
Fietsenwinkel.nl jullie service is zeer slecht, communicatie is zeer slecht. Ik koop nooit meer iets bij deze firma.
Michael Milo

Bijzonder vervelend: site biedt actie aan met levertijd van een week. Dat laatste trekt me over de streep. Eenmaal besteld krijg ik mail dat fiets niet op voorraad is en pas over paar maanden kan worden geleverd. Ik ga geld terug vragen en kom hier niet meer terug.
Arjen en Monique van Biert

Waardeloze zaak. Fietsen verkopen is 1 ding maar aftersales is echt bagger.
1.5 jaar geleden een fiets gekocht een Brinckers Bretagne . Deze fiets kost catalogus waarde € 2800.-.
Ik vind dat je voor dat geld wel degelijk een goed product mag verwachten . Maar niets is minder waar. Fiets meegenomen voor vakantie op Texel er stond toen 90 km op de teller. Tijdens mijn eerste fietstocht daar kwamen er grote klappen uit het achterwiel. Gebeld met fietsenwinkel..ik mocht de fiets brengen naar de fietsenzaak op Texel. Ik kon niet meer opde fiets fietsen dus deze moest opgehaald worden door de plaatselijke fietsenzaak.
Daar bleek dat alle spaken in het achterwiel los zaten ( 90 km op de teller)
Fiets gemaakt maar bij thuiskomst bleek dat er nog steeds een slag in het wiel zat dus weer contact met fietsenwinkel opgenomen weer eindeloos in de wacht waardeloze muziek als je in de wacht zit. De mensen die je te woord staan kunnen geen concrete vragen beantwoorden echt zonde van je tijd.
Nu 1.5 jaar later is mijn fiets weer terug in Amsterdam omdat er problemen zijn met het niet direct aangaan van de trapondersteuning.. ook houd de fiets in als je ongeveer 22 km per uur fietst.
En er nog steeds een slag in het achterwiel zit en omdat er een terugroep actie was ivm het afbreken van de zadelpen.
Er staat 440 km op mijn fiets. De reparatie heeft in totaal 4 weken geduurd. Als de reparatie meer dan 4 weken duurt krijg je een leenfiets.
En dat in deze zomermaanden !!
Afgelopen maandag kreeg ik eindelijk een mail dat mijn fiets klaar was...of ik contact op wilde nemen om een terugbreng afspraak te maken.
Ik heb gelijk maandag gebeld en de fiets zou vandaag bij mij thuis afgeleverd worden.
Dus vrij genomen want ik wilde heeeeel graag mijn fiets terug.
Ik zou een mail krijgen en gebeld worden door de chauffeur hoe laat ik mijn fiets kon verwachten.
Daar ik om 12 uur nog niets gehoord had wederom gebeld met fietsenwinkel. Uiteraard weer iemand die alles na moet vragen. Is er een foutje gemaakt mijn fiets komt nu morgen. Volgens mij denkt fietsenwinkel dat mensen niet hoeven te werken cq afspraken maken . En dat je je maar gewoon weer aan moet passen.
Ook krijg je in de mail een factuur war op staat reparatie fiets ...wat kan ik daar mee..ik wil weten wat er met de fiets gedaan is en wil dat gewoon op papier vermeld hebben.
Echt een waardeloos bedrijf . Koop hier nooit een fiets ga gewoon naar de plaatselijke fietsenmaker daar wordt je waarschijnlijk wel goed geholpen. En hoef je als je belt niet in de wacht met een irritant liedje wat nog steeds hetzelfde liedje is als een jaar geleden.
Morgen maar weer afwachten en kijken of ik iets kan regelen dat er iemand is die mijn fiets kan aanpakken ALS HIJ KOMT.
Helemaal klaar met fietsenwinkel

Mijn fiets is afgeleverd.....zou een half uur van te voren gebeld worden. ( ik moest werken dus iemand ingeschakeld die naar mijn huis zou gaan zodra ik zou bellen.
Wordt ik gebeld door de chauffeur dat hij voor de deur staat .
Fiets aangepakt wat blijkt de remmen van het voorwiel lopen aan ...weer gebeld ...weer een afwimpel vrouwtje aan de tel. moet ik een formulier met foto versturen via de website ...zodat ik mogelijk naar een servicepartner kan.
En laat die nu op vakantie zijn !!
Wat een ongeloofelijk bende bij de fietsenwinkel.
Mensen koop hier helemaal niets !!!!!!!!!!!
Stefan van Gastel

Waar-de-loze zaak. Dat zulke slechte service en communicatie in deze online tijd nog kan is een wonder. Fietswinkel.nl heeft het voor elkaar gekregen om 'de grootste' online fietswinkel te worden en feilloos in ieder valkuil te trappen; Een servicelijn waar je talloze keren doorgeschakeld wordt en niemand je echt kan helpen, geen idee van hun eigen voorraad en dus valse levertijden, 0,0 tegemoetkoming bij onverwachte lange levertijden.

De berichtgeving rondom een simpele online bestelling begon goed, iets langere levertijd (2 weken) werd aangegeven, daar kan ik nog mee leven (ook al stond er direct leverbaar op de site). Maar als je dan 2 dagen voor de levering nog bericht krijgt dat er inderdaad op vrijdag geleverd wordt en je donderdagavond bericht krijgt, wat geen van beide zonder enig bericht bleek te zijn dan moet je je als organisatie schamen. Mensen nemen misschien een dag vrij om de bestelling te ontvangen of rekenen er op een fiets mee te nemen op vakantie.

Ik ben afgehaakt (bestelling geannuleerd) toen ik als alternatief voor een behoorlijk standaard Gazelle transport fiets een B merk fiets met slechtere spec's aangeboden kreeg.

Omdat je geen 0 sterren kunt geven zal ik de 1 ster onderbouwen; Ik kreeg wel binnen 3 dagen mijn geld terug, dat ging dan wel goed gelukkig.
E.H. Egberts

Fiets telefonisch besteld, zou over een week geleverd kunnen worden. Paar dagen later betaald. Na een week telefoontje: niet meer leverbaar. Wat een geklungel. En geen enkele tegemoetkoming of compensatie. Conclusie: voorraadbeheer niet op orde, aanbod op website niet actueel, niet klantvriendelijk. Avoid this place.
Update: een week nadat men mij vertelde de fiets van mijn keuze niet te kunnen leveren werd die nog steeds aangeboden op de website van dit bedrijf. Uiteindelijk heb ik bijbetaald voor een nader model (modeljaar 2019). Die zou binnen een week geleverd kunnen worden. Niet dus, weer een telefoontje (nadat ik betaald had): gaat toch veel langer duren, reken maar op 6 weken. Bestelling dus maar geannuleerd en een ander bedrijf gezocht. Daar binnen paar dagen alsnog de gewenste fiets gekocht.

Laat een beoordeling achter voor Fietsenwinkel.nl | Amsterdam


Nuttige Links