Home > Onderwijsinstelling in Amsterdam, Noord-Holland > Hogeschool van Amsterdam (HvA) Beoordeling

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Onderwijsinstelling in Amsterdam, Noord-Holland
+31205951111
Beoordelingen: 57 | Over het algemeen oordeel: Slecht
Excellect
12
Goed
9
Gemiddeld
7
Slecht
8
Akelig
21
1 image 2 image 3 image
dinsdag 07:30-20:00
donderdag 07:30-20:00
maandag 07:30-22:30
vrijdag 07:30-18:00
woensdag 07:30-22:30
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Amstelcampus, Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam, Nederland

Beoordelingen

Samantha Van der Schoor

Ruim. Netjes. Goed berijkbaat
yust me

Slechte school stimuleert de testmaatschappij.
Noa Noa

Had lots of fun studying at Amsterdam University of Applied Science. Sometimes it was though, but that is school. Lots of study corners and free wifi. Great food as well. Extremely close to Amsterdam Amstel station.
Marjolein De Man

Wanneer je misschien tijdens de opleiding zwanger zou kunnen worden zou ik niet voor deze school kiezen. Voor zwangerschapsverlof is amper begrip laat staan dat er op een fijne manier maatwerk wordt geboden. Tijdens mijn deeltijd studie Social Work wordt ik hier geconfronteerd met zwangerschapsdiscriminatie (terwijl ik leer gelijkheid te bevorderen en discriminatie tegen te gaan). Vreselijk vermoeiend om tijdens de laatste weken van je zwangerschap van het kastje naar de muur te worden gestuurd alsof ze zoiets nog nooit hebben meegemaakt en de boodschap te krijgen dat je hierdoor een extra hoge studieschuld gaat opbouwen. Pas nadat ik na weken van wisselende verhalen en adviezen en vervelend te zijn behandeld - had aangegeven dat ik overwoog naar een andere hogeschool te gaan bleek er toch ineens meer mogelijk. Ik voel me daardoor niet serieus genomen en ga liever over naar een andere instelling.
Tot aan deze situatie heb ik wel altijd hele fijne docenten gehad, daar ben ik steeds erg tevreden mee geweest. Helaas valt het instituut zelf me zwaar tegen.
Mika Eriksen

Great atmosphere. Easy to get to with public transport.
Lorakyne

Tijdens de Corona-tijd is de HvA er amper geweest voor hun studenten. Er is amper ondersteuning geweest en er wordt geen rekening gehouden met het feit dat veel leerlingen het moeilijker hebben nu. Er wordt lang gedaan over de tentamens nakijken, de groepsprojecten zijn echt 1 grote grap en zowel de docenten als de SLB'ers reageren helemaal niet op e-mails. Ook geeft de examencommissie niks om je persoonlijke omstandigheden en zal deze allemaal verwerpen. Verder waren er veel minder lessen online dan dat er voorheen fysiek waren. Deze worden ook niet opgenomen, dus lessen kan je nooit terugkijken. Je betaalt 2100 euro en dan mag je het zelf lekker uitzoeken.
Sarah DB

Er is 1 instituutsopleider, voornamelijk te vinden in scholen bij Zaandam, waarbij ik nooit zo een vervelende ervaring heb meegemaakt. Boort je de grond in en praat alsof je vuil bent onder zijn/haar schoen. Voor mensen die een lerarenopleiding volgen, graag de grond ingeboord willen worden en aan het overwegen zijn om op een school stage te lopen in Zaandam, ben je op de juiste plek. Voor de rest is hva een goede school. Enige minpunt is de instituutsopleider.
alucard crimsonducker

Tijdens de eerste maand van mijn opleiding vroeg ik aan de decaan of het mogenlijk was om volgend jaar opnieuw te beginnen. Het had er niet mee te maken dat ik een achterstand had, de opleiding was nog geen eens 1 maand bezig.

Het had er mee te maken dat het prive slecht ging, ik was elke dag emotioneel en kon aan niks anders denken dan mijn situatie. De decaan gaf 0 interessen in mijn situatie en ik moest het zelf uitzoeken. Meerdere keren bij de decaan langs geweest om toch duidelijk te maken dat het echt was. Meerdere keren gaf hij aan dat hij niks kon doen. Ookal gaf ik aan dat ik volgend jaar zou willen beginnen ookal mag ik dan 0 fouten hebben.

Omdat ik emotioneel op dat moment
was kon ik niet tegen hem ingaan of met hem in discussie gaan. Ik ben met de opleiding gestopt en volg het nu op de hu.

Vind het echt schandalig hoe ik ben behandeld .

Het ging over de opleiding ict deeltijd.
Smooth operator

Docenten weten bijna waar de leerstof over gaat
ghost strong

Ik volg de opleiding HBO-ICT. De docenten zijn niet behulpzaam. Deze hogeschool is heel slecht. Ik heb een vak gehaald. Dat vak en nog een vak van hetzelfde jaar werden na een jaar vervangen. Ik moest daarom beide vakken opnieuw doen dus ook het vak wat ik heb gehaald waardoor ik 6 maanden studievertraging krijg.
Ik heb ook een keer een opdracht bij Slobodanka Dzebric (docent wiskunde) iets van 4 keer opnieuw moeten doen. laatste keer was de feedback dat ik de Manual met hoofdletter had gespeld i.p.v. manual en ze zei dat in het bedrijfsleven hetzelfde van mij verwacht wordt, ik werk al als programmeur bij een bedrijf en wat ze zei over het bedrijfsleven klopt gewoon niet. Klacht indienen heeft ook geen zin want dan wordt de klacht meestal door hetzelfde soort docenten beoordeeld.
Sommige docenten zijn wel behulpzaam maar die zijn er te weinig.
Kortom, Ik ga mijn best doen om hier snel van af te zijn want ik word er heel ongelukkig van.
Alesia van der Vegte

Ik heb in het algemeen goede ervaringen met de HvA. Maar er zijn ook wat minpuntjes.
De sfeer is goed. Het is mooi dat de onderwijs op zaterdag plaatsvindt, wat heel fijn is voor deeltijd. Campus op Fraijlermaborg is mooi en modern. Op Wibautstraat - stinkende toiletten. Kantine is dicht op zaterdag: op Wibaut hebben ze een koffiebar met lekkere koffie en Spar (of andere mogelijkheden op loopafstand), op Fraijlermaborg kun je lopen naar de supermarkt of winkelgebied. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de OV. Ik ben niet op andere locaties geweest dus kan daar niet over oordelen.
Wat betreft de opleiding, je moet veel zelf doen. Als je dat doet dan leer je veel. Je moet je studie ook leuk vinden, dat helpt. Kwaliteit van de opleiding verschilt per docent, de feedback die student terugkrijgt is over het algemeen matig en komt regelmatig laat. Wat je ook ziet is dat je collegetijd structureel korter is dan voor wat je hebt betaald.
Als je echt komt om te studeren en je kennis te vergroten is dit een tegenvaller.
Robin de Groot

Heel opleiding afhankelijk wat voor indruk je kan hebben van de HvA, in ieder geval hier bij faciliteit techniek. Gaan binnenkort mogelijk toch eindelijk echt verhuizen naar een locatie aan de Wibautstraat.
Tigo Burgers

Zeer slechte school! Zit 2e jaar build environment op de HvA en nu al genoeg slechte ervaring gehad op deze school. Weinig aandacht en begeleiding voor leerlingen zeker tijdens de Corona tijd. Veel problemen gehad met een incorrect studieplan die nota bene door een docent is opgesteld. Mocht het nog kunnen kijk naar andere scholen!
Marta Cichocka

Hele slechte school. Er is nauwelijks diepgang in de lesstof de lessen slaan nergens op, de communicatie is niet goed, er wordt van je verwacht dat je alles vooral zelf uitzoekt en alles maar zelf leert waarom moet je dan 2100 betalen? als toch je niemand les geeft of iets leert. als we toch alles zelf moete leren ect horen hun ons te betalen en niet andersom........ Heel jammer allemaal. Je heb docenten die niet op mailtjes antwoorden ect. er worden cijfers uitgedeeld zonder feedback en al probeer je contact op te neme met die docent reageert hij nooit op je mailtjes. Verder zijn er veel projecten en samenwerkingsopdrachten, waarbij het aan jou is om je groepje te motiveren. Sommige docenten zijn wel enthousiast, maar worden door de school in hun handelen beperkt om daadwerkelijk dingen voor je te kunnen regelen. Ik raad toekomstige scholieren deze school af.
Thomas

Een van de slechtste hogescholen van Nederland. Docenten zijn onbereikbaar buiten de les om en het niveau van het onderwijs (op afstand) is om te huilen. Gelukkig waren de digitale leermiddelen en -leeromgeving wel in orde.
R. RS

Kijk het nieuws van 1/2 jaar geleden, zegt genoeg.
A. Masso

Tja wat moet ik zeggen. Ik volg hier zelf de deeltijd opleiding Commerciële Economie en zit in het derde jaar momenteel. De docenten zijn heel vriendelijk en nemen de tijd om alles goed uit te leggen. Maar organiseren kan de Hva zeker niet!!
Er is geen structuur en communicatie met de studenten service is een drama..
Flávio Vink

je leert er bijna wat
Ci Halfhide

Hele slechte school. Er is nauwelijks diepgang in de lesstof, de communicatie is niet goed, er wordt van je verwacht dat je alles vooral zelf uitzoekt... Heel jammer. Verder zijn er veel projecten en samenwerkingsopdrachten, waarbij het aan jou is om je groepje te motiveren. Sommige docenten zijn wel enthousiast, maar worden door de school in hun handelen beperkt om daadwerkelijk dingen voor je te kunnen regelen. Ik raad toekomstige scholieren deze school af.
Johnny Molenaar

2100 euro voor een beetje thuisonderwijs. Te gek voor woorden.
I I

Klaar met aviation studies in 2011 nog steeds geen baan in luchtvaart in 2020 mensen pas op voor de mooie praatjes van HVA!
Your Chef Cock

+ De docenten zijn vaak wel chill
+ De locatie is wel chill
- Docenten zijn alles behalve neutraal als het om politiek gaat, voornamelijk een Groen-Links / D66 school
Lifetime Travel

Hier heb ik Aviation gestudeerd. De studie zelf is goed, alleen met één vak niet.
Er wordt nauwelijks rekening gehouden met privé omstandigheden en de focus ligt op massa - onderwijs. Mentor heeft weinig nut, ik zou eerder voor Inholland kiezen dan HvA.
Arnoud Gregoire

A place to learn and grow as a person.
Greets to all the students...
Ouch 2

Horrible communication and not thinking with students. Just here to take your money
Jarno

Ik verzoek opkomende studenten om de Hogeschool van Amsterdam uit te sluiten uit hun studie keuze. Ik heb er geen goed woord meer voor over. De communicatie en ondersteuning van docenten is vreselijk. Wanneer je daadwerkelijk hulp nodig hebt, staat er niemand voor je klaar. Zelfs mentoren die niet op mails en telefoontjes reageren. Je voelt je werkelijk waar machteloos.
Jarno Seemann

Ik verzoek opkomende studenten om de Hogeschool van Amsterdam uit te sluiten uit hun studie keuze. Ik heb er geen goed woord meer voor over. De communicatie en ondersteuning van docenten is vreselijk. Wanneer je daadwerkelijk hulp nodig hebt, staat er niemand voor je klaar. Zelfs mentoren die niet op mails en telefoontjes reageren. Je voelt je werkelijk waar machteloos.
Wanhopige Student

DRAMA! Organisatie niet op orde. Zouden een voorbeeld moeten zijn voor de studenten aan de Pabo (voorbeeldfunctie). Ik hoop oprecht dat ik niet zo in mijn toekomstige werkveld hoef te staan (wat een chaos). Motivatie is zoek om de opleiding te doorlopen. In deze tijden (lerarentekort) is dat werkelijk zonde.
Bovenstaande doet extreem af aan de passie die en het enthousiasme dat sommige docenten hebben voor het vak dat ze geven, jammer.
Klasien Meyer

Wij hebben het opgegeven. Wilde naar Build en environment
Zijn vanaf medio December bezig. Mission impossible.
We hebben voor nu toch maar voor iets anders gekozen gekozen.
Wel jammer. Lijkt een goede school
Ruben Ringeling

Zeer slechte ervaringen met de opleiding HBO-ICT Cyber Security. Geen aanrader.
Ibrahim Aldoyhi

Één van de mooiste tijden in mijn leven daar gehad. Ik voelde me er altijd thuis en is een fijn gevoel. De kwaliteit van de lesstof en docenten is super!
Melanie

Fijne school met goede docenten
Ahmet Cingoz

worst system of teaching, I have never seen such bad math teaching skills, and they have the worst math teachers. There were times the math teacher did not know how to solve some questions. I hope they change their math grading system
Nathan Blom

Koffie is niet te zuipen
D Juan Pan

Toen de brandstofcafe nog bestond, haalde ik met plezier en vertrouwen een goed kopje koffie. Helaas is er nu een ander bedrijf (espressobar) waar een onbeschofte dame (Esmeralda) werkt. Vaak loopt ze opeens weg en staat er een hele lange rij te wachten voor een bestelling. Aan haar werkproces zie ik dat er geen aandacht besteed wordt aan hygiëne! Jammer, jullie kunnen veel meer klanten krijgen als jullie professionele barista's aannemen!
Jop Dingemans

Had a good time her for 4 years. Not perfect but what university is these days. I don’t regret coming here for my degree, time well spent in a good learning environment.
Erin Koke

Echt een TE slechte onderwijsinstelling.... Amper begeleiding op alle vlakken. Als student word je totaal niet gehoord...
Sid Malik

Goed uitziende school, welke goed bereikbaar is met het OV. Daarnaast zitten er om het gebouw heen veel winkels waar je eten kan halen, altijd handig. De prijzen in de kantine zijn wel wat aan de hoge kant.
Campagne Beheerder

Veel geleerd hier. Mooie tijd gehad. Bedankt voor alles!
SirMol (RealmolNL)

Mooi gebouw en leuke mensen. Ook kan je er eten en zijn er schone toilets.
Joep Swagemakers

Ik ben hier afgestudeerd en daar was ik maar al te blij mee. Eindelijk weg uit dit verschrikkelijke instituut dat zich een school noemt. Dingen zijn verschrikkelijk slecht geregeld en wordt niet naar leerlingen geluisterd. Een ander punt waar de school slecht op scoort zijn de prijzen in de kantine, die liggen meestal hoger dan bij de appie to go op het station(!), en dit is een kantine bedoelt voor studenten! Je wordt als student gewoon leeg gezogen in je eigen school. Juist hier zouden de prijzen laag moeten zijn en zou hier geen winst gemaakt moeten worden. Ipv dat zit er een commercieel bedrijf in.

Een andere zaak is de werkplaats in de kelder. Deze is ouderwets en onveilig. Iets wat niet moet kunnen in een moderne school als de HvA! Daarnaast is het personeel hier zeer onvriendelijk.

DLWO is een gedrogd waar al VEEL te veel geld aan uit is gegeven en nog steeds niet werkt. Dat krijg je als mensen die geen verstand van zaken andere mensen aan sturen om een website in elkaar te zetten. Wat dat betreft zouden leerlingen van verschillende disciplines kunnen helpen hierbij om tot goed product te komen. Nu gaan een aantal mensen zich hier mee bemoeien die kaas van hebben gegeten en dat zorgt voor kostenpost van miljoenen. Hetzelfde geld voor SIS!
Bart van Dijk

Voorzien van alles wat nodig is. Echter is het een gedateerd pand. Een verbouwing zal niet misgaan.

Aanvulling op de review. Vandaag heb ik een half uur vast gezeten in de lift. Deze was helaatst gekeurd in 2016. Tijd voor onderhoud wellicht....
Ricardo G

Goede locatie, echter een gedateerd pand.
Vlad

Very low quality professors who judge students not on their performance, but on their opinion of students. If you want to study applied sciences you should look for a different school. Most HvA schools, including AMFI and ESP, offer poor quality education. I hope they read this and realize that they need improvements badly.
Roel Wubben

Goede hogeschool, 1 minuut lopen vanaf het Amstelstation, een goed cafetaria en genoeg moderne voorzieningen.
Jazmin Aguilera

Is English speaking?
ACHIEVERS POINT (Achievers Point)

Study in Netherlands.
NIRJON (Nirjon)

good looking
Tim Smit

Te zien is dat er veel verbouwd en vernieuwd wordt, resultaat is goed.
Deirdre

Goed te bereiken met OV. Het nieuwe Wibauthuis is prachtig, maar wel een doolhof. Restaurant heeft goed en lekker eten. Er is een nieuwe Spar en de AH ligt aan de overkant. Er wordt veel zelfstandigheid verwacht, maar dat is het HBO nou eenmaal. Communicatie van en naar studenten kan en mag beter en sneller.
Jesse Roet

goed te bereiken
Roelof Roos

De HvA is een behoorlijk degelijke instelling. Ze hebben ietwat moeite met ICT systemen (zoals cijfers, tentanrninschrijvingen enzo) maar het onderwijs is wel goed. De HvA is echter wel heel erg eigen inzet, waarbij je, indien je hulp nodig hebt, zelf achter ondersteuning aan moet gaan.
Vrolijke Vent

Niks meer dan de waarheid! Je hebt geen optie om per les te betalen, indien je nog 1 vak hoeft te volgen betaal je alsnog het volle tarief. (ook al loop je stage of wat dan ook!) zakkenvullers!
Dedier Chaigneau

Gezellige school
Reety

Amazing!
Niels van Os

Het is oke
Nation Sai

School

Laat een beoordeling achter voor Hogeschool van Amsterdam (HvA)


Nuttige Links